Associació Amics del quetx Ciutat Badalona

                 AAqCB     

Formació de Tripulació  

Una de les activitats principals que desenvolupa l'AAqCB és la formació de nous tripulants. Està adreçada a totes aquelles persones que vulguin aprendre a navegar amb el quetx. Per formar-se no cal tenir titulació nàutica prèvia ni límit d’edat. L’únic requisit que es demana, a part de ser soci i una edat mínima de 14 anys, és voler aprendre sobre l’estil de navegació tradicional.

El programa de formació per a tripulants adults té dos vessants, una de teòrica, necessària per aprendre alguns conceptes de la navegació a vela, i la més important, la vessant pràctica en 9 sessions que es desenvolupen a bord del quetx i en navegacions que tenen una durada cadascuna d’un matí.

L’aparell del quetx, les diferents tasques a realitzar, la coordinació entre tots els membres de la tripulació, les guàrdies, la seguretat a bord, així com les característiques del vaixell o els nusos són alguns dels aprenentatges que es desenvolupen durant la formació.

A banda de la navegació diürna, la formació inclou també una sortida nocturna, que es fa per descobrir alguns coneixements que fan de la navegació de nit tota una altra experiència.