Associació Amics del quetx Ciutat Badalona

                 AAqCB     

Formació per a gent jove  

L’AAqCB s’ha dotat d’un programa educatiu de navegació per a joves a bord del quetx, que està dirigit a joves d’entre 15 i 20 anys.

Va arrencar l’any 2012, amb la finalitat de convertir el vaixell en un espai educatiu i de formació de joves a través de la vela tradicional. S’adapta a la possibilitat d’incorporar-lo al programa docent dels centres educatius, i alhora es pot desenvolupar com una activitat extraescolar.

Està plantejat en tres sessions de mig dia a bord del vaixell en horari lectiu, durant les quals els alumnes descobreixen el vaixell i també les tècniques i les característiques de la navegació tradicional. El contingut acadèmic inclou coneixements relacionats amb la meteorologia, la navegació astronòmica, la teoria de la vela, l’evolució de la navegació al llarg del temps, els aparells de vela tradicional, oceanografia física, química i biològica, entre altres.

L’experiència de la navegació durant un període de diversos dies aporta als joves valors molt positius: autoconeixement, treball en equip, responsabilitat, disciplina, respecte, autoconfiança i respecte al medi ambient. Es tracta de l’experiència formativa i d’aventura anomenada sail training, o vela de formació, que l’associació ha portat a terme de forma experimental en el marc de la participació del vaixell en la  Mediterranian Tall Ships Regatta 2013.