Associació Amics del quetx Ciutat Badalona

                 AAqCB     

Història del Ciutat Badalona

 

El 2006 un grup de ciutadans entusiastes de les activitats marineres va veure la ocasió de comprar el Johanne Regina i convertir-lo en un vaixell escola símbol de la cIutat de Badalona.

La societat Marina de Badalona recollint aquesta iniciativa va acordar la compra a la família Allcard del seu vaixell que desprès va batejar Ciutat Badalona

D'aquell grup que va promoure aquest projecte en va sortir l'Associació Amics del quetx Ciutat Badalona que s'encarrega del manteniment del quetx, de formar la tripulació i de fer tota mena d'actes divulgatius. El primer encàrrec va ser estudiar què necessitava el quetx per poder navegar en condicions amb una tripulació de mariners voluntaris i com crear fòrmules de dinamització que li donessin un ús didàctic i cutural. 

El quetx participa de forma habitual com a embaixador i representant de Badalona en esdeveniments que tenen lloc arreu del Mediterrani i en els quals el denominador comú és la difusió de la navegació tradicional i la conservació de les embarcacions històriques vives.

El Ciutat Badalona ha viscut jornades de portes obertes, navegacions costaneres per a tota mena de públic interessat, casals infantils i la participació a la Tall Ships Regatta del Mediterrani.