Associació Amics del quetx Ciutat Badalona

                  AAqCB     

ACTUALITAT - NOTÍCIES del 2017 

 

IV Trobada de velers tradicionals al Port de Badalona

 

 

 Diumenge 18 de juny, convidats pel Ciutat Badalona com amfitrió, celebrarem la IV trobada de velers tradicionals.

 

VELERS PARTICIPANTS: 

 

quetx Ciutat Badalona

 

 

Santa Eulàlia

 

Sa Xicota

Pedaços

 

Norena

 

 

Corb Marí

 

La Bruja

Astral

 

PROGRAMA: 

10:00 h.

Concentració al Port de Badalona

10:30 h.

Esmorzar (embotits i pa amb tomàquet) - Reunió de patrons

11:30 - 13:30 h.

Navegació conjunta pel litoral

14:00 h.

Dinar de germanor (amanida i fideuà) - Cremat i sobretaula amb el grup Cantaquetx

17:00 h.

Visita per al públic i activitats a les embarcacions - Marxa progressiva dels velers

 

 

Convocatòria d'Assemblea extraordinària - Dissabte 17 de juny - 19 h. 

 

El passat 18 de maig en Xavier Font va presentar formalment a la Junta de l’Associació d’Amics del quetx Ciutat Badalona la seva renúncia com a president, la qual va ser acceptada.  

Analitzada la situació per part de la Junta actual vàrem acordar de convocar una assemblea extraordinària, dissabte 17 de juny a les 7 de la tarda en primera i única convocatòria al local d'entitats nàutiques del Port de Badalona, amb el següent ordre del dia: 

1.       Remodelació de la Junta

2.       Presentació d’un pla d’acció per als propers mesos

3.       Incorporació de nous vocals

4.       Precs i preguntes

Confiem en poder-vos saludar a tots el 17 de juny.

 

Participació del quetx a la II Travessa "Catalunya al Través 2017"

 

El Museu Marítim de Barcelona, l'Associació Amics del quetx Ciutat Badalona, l'Associació Bricbarca i el Consorci El Far Barcelona organitzen la segona edició de la "Catalunya al Través", un esdeveniment de sail training únic a casa nostra i amb periodicitat bianual que, com en la seva primera edició del 2015, es celebrarà altra vegada durant les vacances de Setmana Santa del 2017, concretament del 8 al 16 d'abril.

 


La "Catalunya al Través" 2017 té per objectiu, una vegada més, acostar als joves de la nostra contrada l'experiència del sail training, que representa una activitat amb un gran component educatiu, adreçada principalment a la gent jove. Poc coneguda al nostre país, està molt estesa a la resta del món, especialment al nord d'Europa, on s'hi organitzen els esdeveniments de sail training més importants del món (Tall Ships Races).


La "Catalunya al Través" està adreçada a la gent jove de qualsevol sexe, condició econòmica i social, religió, nacionalitat, amb o sense experiència prèvia en navegació. Tindrà lloc per Setmana Santa del 2017 entre els ports de Palamós, Badalona i Sant
Carles de la Ràpita, fent uns dies d'estada en cada port, on els vaixells tindran les portes obertes al públic i on tant els grumets com el públic en general hi podran gaudir d'activitats diverses.

La travessa està dirigida als vaixells de vela, de qualsevol bandera i d'una eslora que permeti la navegació nocturna amb condicions de seguretat (en compliment de la normativa espanyola aplicable per a la zona de navegació 4), aparellats amb qualsevol tipus d'aparell (tradicional o modern), i amb com a mínim el 50% dels tripulants amb edat no superior als 25 anys (s'exclou d'aquest còmput la dotació professional o tripulació qualificada mínima requerida per al govern de l'embarcació).

Embarcacions emblemàtiques com el quetx Ciutat Badalona, el pailebot Santa Eulàlia o l'embarcació Sant Ramon hi seran
presents.

Més informació amb l'estructura de la travessa
Travessa Catalunya al Través 2017.pdf (206.39KB)
Més informació amb l'estructura de la travessa
Travessa Catalunya al Través 2017.pdf
(206.39KB)

Entitats col·laboradores:

Ports de la Generalitat, Marina Badalona, Ajuntament de Palamós, Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita, Ajuntament de Badalona, Sail Training International, STA España, Associació Amics del quetx Ciutat Badalona, Museu Marítim de Barcelona, Fòrum Marítim Català, Club Nàutic d'Arenys de Mar, Associació Catalana de Ports Esportius i Turístics, Federació Catalana de Vela, Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim Fluvial, Centre de Navegants Badalona.

 

 

 

Taller de primers auxilis a la mar

 

Dissabte 11 de març, a les 19 hores i dins la sala d'entitats, es va dur a terme un taller de primers auxilis a la mar impartit per la Mari Colomer amb la col·laboració d'en Xavi Fornés.

Vàrem tractar molts temes especialment interessants per a navegants, com ara:

  • actuacions davant d'un risc vital o de primers auxilis

  • com realitzar una consulta radiofònica

  • què tenim a la nostra farmaciola nàutica i com utilitzar-ho junt amb la guia de bord

 

Taller d'orientació i posicionament a la mar

 

Pel gran interès i qualitat que en les edicions anteriors han tingut els tallers que ens ha donat el nostre company Peter Stockfleth, ens va proposar enguany, amb la seva generositat, un de formació bàsica en l'orientació i posicionament a la mar.

Va constar de dues sessions bàsiques a les quals hi podia assistir tothom, amb un temari en el qual vam poder aprendre des del vocabulari més elemental fins als conceptes mínims necessaris per moure’ns en el quetx parlant amb propietat, i amb la intenció de fer posteriorment dues sessions més per a iniciats.

Les sessions bàsiques es van dur a terme els dissabtes 21 de gener i 28 de gener de 7 a 9 del vespre al local d’activitats nàutiques del Port de Badalona.   

El curs va ser gratuït i obert a tots els socis.